Konsten att vispa grädde

 
 Jag har fått frågor på varför jag använder bakpulver i grädden till mina frostingar
och tänkte därför göra ett litet inlägg om detta!
 
 
När man ska spritsa frosting på en muffins eller spackla en tårta så vill man ha grädden så hård som möjligt, utan att den för den sakens skull påminner om smör. En för löst vispad grädde blir lätt rinnig och jobbig (omöjlig?) att arbeta med. Om man då tillsätter en knivsudd (typ ½ kryddmått) bakpulver till ca. 2 dl grädde, så kan man vispa grädden mycket längre utan att den blir smörig.
Bakpulvret ger ingen bismak alls.
 
Fler tips:
  • Vispa grädden långsamt eftersom den då blir fluffigare & mer stabil eftersom du får in mer luft
  • Kyl skålen en stund innan du häller i grädden och börjar vispa - då går det fortare!
  • Låt grädden stå i kyl minst 12 timmar innan du vispar den - åter igen, ju kallare desto bättre!
  • Använd en grädde med minst 30% fetthalt, en mager grädde blir inte lika stabil
 
 
 


Postat av: ♥ L I N D A

hej! nu är jag tillbaka efter en veckas semester - samt bloggen!
allt bra med dig? :)

2012-07-06 @ 07:27:25
URL: http://xiaos.blogg.se
Postat av: Kristin @ The Chocolate Box

Ah, där lärde jag mig något! Tack för lektionen :D

Svar: Vad bra, varsegod! :)
Lisa Johansson

2012-07-06 @ 16:15:40
URL: http://www.thechocolatebox.se
Postat av: Mare

har du beställt från tårtdecor någon gång? funkar det bra och så?

Svar: Nej jag har faktiskt aldrig beställt därifrån vad jag kan minnas... Men dom har ju väldigt mycket fint där! Prova :)
Lisa Johansson

2012-07-07 @ 16:30:58
URL: http://www.litetkex.blogg.se
Postat av: Johanna

Ja grädde är alltid lite krångligt att jobba med tycker jag, bakpulver i är en väldigt smart lösning!

Svar: Ja det är det verkligen! :)
Lisa Johansson

2012-07-08 @ 10:34:49
URL: http://alovelycake.blogspot.com
Postat av: Eija

Verkligen ett tipstrix värt att prova :)

Svar: Ja absolut, prova på :)
Lisa Johansson

2012-07-08 @ 20:38:52
URL: http://sotebrodsfrojd.se
Postat av: Cecilia Bergman

Aha! Bra tips :0)

2012-07-09 @ 19:20:57
URL: http://ceciliabergman.wordpress.com
Postat av: Jessica Högberg

Kikar in via Madeleine... måste ju bara säga att grädde som inte innehåller 40% är processad och canserframkallande ämnen är tillsatta... trisst men sant... Fin blogg med mycket bra tips!!

Svar: sv: Jaså, det visste jag inte.. har dock bara letat fakta om vilken fetthalt som går bra att vispa och då är 30% minimum. Tack så mycket! Kram
Lisa Johansson

2012-07-10 @ 23:17:58
URL: http://lchftrollet.blogg.se/




Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig.
Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria