Konsten att vispa grädde
Jag har fått frågor på varför jag använder bakpulver i grädden till mina frostingar
och tänkte därför göra ett litet inlägg om detta!
När man ska spritsa frosting på en muffins eller spackla en tårta så vill man ha grädden så hård som möjligt, utan att den för den sakens skull påminner om smör. En för löst vispad grädde blir lätt rinnig och jobbig (omöjlig?) att arbeta med. Om man då tillsätter en knivsudd (typ ½ kryddmått) bakpulver till ca. 2 dl grädde, så kan man vispa grädden mycket längre utan att den blir smörig.
Bakpulvret ger ingen bismak alls.
Fler tips:
- Vispa grädden långsamt eftersom den då blir fluffigare & mer stabil eftersom du får in mer luft
- Kyl skålen en stund innan du häller i grädden och börjar vispa - då går det fortare!
- Låt grädden stå i kyl minst 12 timmar innan du vispar den - åter igen, ju kallare desto bättre!
- Använd en grädde med minst 30% fetthalt, en mager grädde blir inte lika stabil
Postat av: ♥ L I N D A
hej! nu är jag tillbaka efter en veckas semester - samt bloggen!
allt bra med dig? :)
Postat av: Kristin @ The Chocolate Box
Ah, där lärde jag mig något! Tack för lektionen :D
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Mare
har du beställt från tårtdecor någon gång? funkar det bra och så?
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Johanna
Ja grädde är alltid lite krångligt att jobba med tycker jag, bakpulver i är en väldigt smart lösning!
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Eija
Verkligen ett tipstrix värt att prova :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Cecilia Bergman
Aha! Bra tips :0)
Postat av: Jessica Högberg
Kikar in via Madeleine... måste ju bara säga att grädde som inte innehåller 40% är processad och canserframkallande ämnen är tillsatta... trisst men sant... Fin blogg med mycket bra tips!!
Svar:
Lisa Johansson