Jordgubbsparfait

Jag kikade bland mina utkast och insåg att jag har några "somriga" recept kvar att ladda upp här på bloggen, så även om det är höst nu, så känns det mer aktuellt att ladda upp dem nu så fort som möjligt, än om en månad eller två... :)

 

 

Parfait är en typ av glass som innehåller mycket grädde & fryses stillastående.

Glassen kommer från Frankrike och ordet parfait kommer av franskan och betyder "perfekt".

 

  1. Mosa jordgubbar och socker.
  2. Vispa äggulor och florsocker poröst. Tillsätt bärmoset.
  3. Vispa grädden. Blanda ner den i bärmoset.
  4. Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter, gärna med hål i mitten. Täck över formen och frys ca 5 tim.
  5. Ställ parfaiten i kylen ca 1/2 tim före servering. Stjälp upp och garnera med jordgubbar.


Kladdmuffins med Kinderäggsfrosting

 
 
 
 
 
 
  • Muffins:
  1. Smält smöret och häll i sirap
  2. Rör ihop ägg och socker försiktigt & lite snabbt - det ska inte bli fluffigt
  3. Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om
  4. Blanda vaniljpulver, bakpulver, mjöl, kakao och salt i en skål, rör sedan ner i smeten
  5. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan i smeten - rör om
  6. Fyll formarna till 2/3, grädda 175 grader i cirka 15 minuter
  7. Låt svalna
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt Kinderägg/buenobars
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter


Kladdmuffins med Tobleronefrosting

 
 
 
 
 
 

  • Muffins:
  1. Smält smöret och häll i sirap
  2. Rör ihop ägg och socker försiktigt & lite snabbt - det ska inte bli fluffigt
  3. Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om
  4. Blanda vaniljpulver, bakpulver, mjöl, kakao och salt i en skål, rör sedan ner i smeten
  5. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan i smeten - rör om
  6. Fyll formarna till 2/3, grädda 175 grader i cirka 15 minuter
  7. Låt svalna
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt Toblerone
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Citroncupcakes med Djungelvrålsfrosting

 
 
 
 
 
  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, socker, bakpulver, citronskal, citronsaft & smör i en bunke & vispa ihop med elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens
  2. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten
  3. Tillsätt ägget och vispa tills det har blandats in i smeten, fortsätt att vispa ett par minuter
  4. Fyll formar till 2/3 med smet och grädda cirka 20-25 minuter , 175 grader
  • Frosting:
  1. Häll grädden i en kastrull & värm på svag värme
  2. Tillsätt Djungelvråls-godisarna
  3. Tänk på att det inte får koka upp!
  4. När godisarna har smält häller du dem i en skål och förvarar i kyl över natt
  5. Dagen efter vispar du upp & spritsar!
     
     


Spritsa två färger samtidigt

Många frågar mig hur jag får min frosting tvåfärgad på mina cupcakes och jag ser ju när jag tittar igenom mina egna inlägg att jag inte har förklarat detta särskilt bra. Så nu kommer ett inlägg med enbart detta!
 
 
Det finns två sätt, och jag brukar använda den första metoden:
 
Metod nummer 1:
  1. Dela upp din frosting i 2 skålar och färga dem i valfria färger
  2. Klipp hål i en spritspåse, sätt i en tyll och fyll ena sidan med din ena frosting (använd en sked)
  3. Fyll sedan den andra sidan av påsen med den andra färgen
(Det är kladdigt men inte särskilt svårt) - bilden nedan förtydligar hur jag menar att frostingen ska ligga
 
 
Metod nummer 2:
 
  1. Dela upp din frosting i 2 skålar och färga dem i valfria färger
  2. Tag fram 3 påsar
  3. Fyll påse 1 med en av färgerna, klipp ett litet hål
  4. Fyll påse 2 med den andra färgen, klipp ett litet hål
  5. Klipp ett hål i påse 3, sätt i en tyll och lägg sedan i de andra påsarna i påse 3
  6. Se till att påsarna ligger långt ner i påse 3 och med toppen i tyllen
  7. Tryck sedan ut frosting över en tallrik för att få fram båda färgerna
 
Har ni blivit något klokare nu eller gjorde jag er bara ännu mer förvirrade? ;)
 
 


Citroncupcakes med Zoofrosting

 
 
 
  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, socker, bakpulver, citronskal, citronsaft & smör i en bunke & vispa ihop med elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens
  2. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten
  3. Tillsätt ägget och vispa tills det har blandats in i smeten, fortsätt att vispa ett par minuter
  4. Fyll formar till 2/3 med smet och grädda cirka 20-25 minuter , 175 grader
  • Frosting:
  1. Häll grädden i en kastrull & värm på svag värme
  2. Tillsätt Zoo-godisarna
  3. Tänk på att det inte får koka upp!
  4. När godisarna har smält häller du dem i en skål och förvarar i kyl över natt
  5. Dagen efter vispar du upp & spritsar!
     
     
 


Hela Sverige bakar

Ni missar väl inte Hela Sverige bakar ikväll?
 
 


Gräddkola Cupcakes

Först ut på godistemat blir Gräddkola Cupcakes !
 
Ingredienserna i muffinsen 
 
 
 
 
 
 
  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål
  3. Vispa smör och socker ljust och luftigt med elvisp i en annan skål
  4. Tillsätt vaniljpulvret och ett ägg i taget, vispa ordentligt efter varje
  5. Häll i de torra ingredienserna i omgångar och vispa på låg hastighet tills allt är blandat
  6. Fördela smeten i formar och grädda cirka 15 minuter
  7. Låt dem svalna medan du gör fyllningen
  • Fyllning:
  1. Strö ut socker i en tjockbottnad kastrull och låt det smälta på medelhög värme utan omrörning
  2. När socker har smält och börjat bli bärnstensfärgat tar du bort kastrullen från värmen & tillsätt smöret
  3. Tillsätt grädden och whiskyn och vispa kraftigt (här gäller det att vara snabb) med en ballongvisp
  4. Låt svalna
  • Frosting:
  1. Vispa grädden hårt med en knivsudd bakpulver i
  2. Blanda philadelphiaost, vaniljpulver och gräddkola-koncentrat (smaka dig fram)
  3. Blanda ihop smeterna
  • Gör såhär:
  1. Gröp ur ett litet hål i mitten av dina cupcakes
  2. Fyll hålet med gräddkolafyllningen
  3. Spritsa din frosting över muffinsen
  4. Dekorera med till exempel en gräddkola
 


Cupcake + godis = SANT ♥

GOODIS, godis godis godis - så lyder temat jag nu tänker börja baka efter här i bloggen :)
Egentligen så har jag ju redan börjat, fast utan att tänka på det själv (se bilder nedan).
 
Nu ska jag gå in ordentligt för det och det är bara för er att slänga in önskemål på godis som ni vill se i en frosting/cupcake
- så ordnar jag det ;)
 
Center:
 
Plopp:
 
Starbar:

 
Fizzly Bubbliz:

 
Geléhallon:

 
 


Dags för nya tag...

Som rubriken säger, nu är det dags för nya tag! Jag har haft så himla mycket annat för mig i sommar, så jag har inte bakat någonting faktiskt! Men som vanligt så sprudlar jag av idéer och nu när fingrarna börjar klia av rastlöshet, så känner jag att det är dags att ta tag i bakandet och bloggen igen. Jag har saknat er! ♥
 
Min tanke är att börja baka på ett tema... Mer än så säger jag inte, see ya next week ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vinnaren av Cupcake-halsband utsedd

 Tävlingen blev förlängd en vecka då jag inte har haft tid för bloggen alls, ber om ursäkt för detta!
 
 
 
Vinnaren av ett Cupcake-halsband värde 249 kronor blev:
Sanna
 
Grattis !! ♥
Du har blivit kontaktad via mejl
 


Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria