Frysta mini citron-cheesecakes

 
 
 
 
  • Botten:
  1. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smör och socker
  2. Häll smulorna i formarna och tryck till med en sked
  • Fyllning:
  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur ½ citronens saft
  2. Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör ner citronens skal och saft
  3. Vispa grädden och vänd ner den i smeten
  4. Fördela smeten i formarna och frys ca 4-5 timmar 
  5. Toppa cheesecaken med frysta/färska bär
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Rabarber & jordgubbspaj

 
 
 
 

1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.

2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.

3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.

4. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter.

5. Servera med lättvispad grädde.

 
 


Rabarbersaft

 
 
 
  1. Rensa & skölj rabarbern och skär sedan i bitar
  2. Koka upp vatten i en rymlig kastrull & lägg i rabarber
  3. Koka tills de har gett ifrån sig saft, cirka 10 minuter, tryck rabarbern då & då mot kastrullens kant så saften pressas ut
  4. Häll rabarbermassan i en silställning & låt rinna av i 20-30 minuter
  5. Mät upp den avrunna saften & häll den i en rengjord gryta, koka upp
  6. Rör ner socker, lite i taget, och koka upp saften på nytt
  7. Ta av grytan ifrån värmen, låt stå 5 minuter så att ev. skum samlas och lätt kan tas bort
  8. Tillsätt atamon, cirka ½-1 tsk (läs på flaskan)
  9. Häll saften i rena varma flaskor, ända upp till kanten, förslut genast och förvara svalt
 
Atamon: Räddar sylt och saft från både jäsning och mögel. Hjälper till att bevara sylten och saften, även saft/sylt utan socker. Används också för sköljning/rengöring av burkar och flaskor innan de fylls med den färdiga saften/sylten.
 
 
Saften ska späs ut med vatten innan du dricker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Jordgubbscupcakes med jordgubbsfrosting & Blåbärscupcakes med blå citronfrosting

 
Mitt i allt fotande så glömde jag helt av att ta en enskild bild på cupcaksen, så därför får det bli ett dubbelinlägg med två recept :)
 
 
 
 
 
  • Jordgubbsmuffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
  3. Smält smör, häll i mjölk och blanda sedan med äggsmeten
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten
  5. Fyll formarna till 2/3 med smet, varva med jordgubbssylt
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter, låt svalna
  • Jordgubbsfrosting:
  1. Vispa grädde & bakpulver hårt
  2. Blanda philadelphiaosten med florsocker i en annan bunke
  3. Blanda ihop allting och tillsätt sylt och karamellfärg till önskad smak/färg



 
 
 
 
  • Blåbärsmuffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
  3. Smält smör, häll i mjölk och blanda sedan med äggsmeten
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten
  5. Fyll formarna till 2/3 med smet, varva med blåbär
  6. (Om du använder frysta blåbär, vänd dem först i lite potatismjöl)
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter, låt svalna
  • Blå Citronfrosting:
  1. Vispa grädde & bakpulver hårt
  2. Blanda philadelphiaosten med florsocker i en annan bunke
  3. Blanda ihop allting och tillsätt citronsaft/arom och karamellfärg till önskad smak/färg
 
 
 
 
 


Ahlgrens Bilar & Vanilj Cupcake Pops

 
 
 
 
  1. Värm grädde och häll i bilarna. Rör om då o då tills bilarna har smält. Låt sedan stå i kyl medans du gör smeten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda i ugnen i cirka 25-30min.
  3. Låt kakan svalna i 10-15min. Gröp ur formen med händerna och lägg i en skål. Ta ut Ahlgrensblandningen och häll den i skålen. Kör med en elvisp tills allt är blandat. Gör bollar, tryck in i Cupcake Pops-formen och ställ sedan på ett fat. Låt fatet stå i kyl 15 minuter.
  4. Smält rosa candy melts i ett vattenbad och doppa sedan nederdelen av din "cupcake" i chokladen, doppa även pinnen i lite choklad och stick in pinnen i "cupcaken". Låt stå i kyl 15 minuter.
  5. Smält gula candy melts och doppa överdelen av "cupcaken" i chokladen, ställ pinnen i ett glas, strö över strössel
 
Detta recept hittade jag hos Sockerrus i hennes fina blogg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sommar Dessertbord

 Nu i veckan går många på semester runt om i landet men sommarvädret här i Sverige är ju inte riktigt så underbart som man hade hoppats på i slutet av juni och därför tänkte jag att vi måste hitta ett sätt att skapa lite sommarkänsla på... Och vad passar inte bättre än ett dessertbord fyllt av somriga läckerheter då?
 
I samarbete med Style&FunStuff så har jag i veckan satt ihop ett dessertbord med bakelser som både är väldigt goda och lätta att göra! Det krävs bara lite tid och tålamod :) Jag har gjort allt som står på bordet förutom Rabarbersaften som min kära mor bidrog med ♥
Recept på allt dyker upp senare i veckan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Style&FunStuff: Prickiga servetter, silikonform Hjärtan, organzaband & blommor, pappersmuggar, sugrör, candy melts i blått, rosa & gult, blomströssel, burk med grönt lock. Allt kan köpas HÄR


Vinnaren av ett somrigt vår-kit!

 
 
Grattis Kristin, mejla mig på [email protected]  så snart som möjligt, så kommer din vinst inom kort!





Uppdatering


Jag tänkte bara uppdatera lite kort och säga till alla mina underbara läsare att ni betyder väldigt väldigt mycket för mig!
Vad skulle den här lilla bloggen vara utan er? Ingenting!
Kom ihåg att ni alltid är välkomna att ställa frågor, komma med synpunkter/funderingar angående min bakning/ bloggen eller kanske bara önska vad jag ska baka härnäst? :)


Om ni inte redan är med i TÄVLINGEN här på bloggen så har ni fortfarande 2 dagar på er! Klicka HÄR för att delta!


Nu ska jag dricka lite Starbucks iskaffe och sätta igång att baka lite smått.. Vad jag bakar får ni se senare i veckan ;) ♥


tumblr.com


Jordgubb/kiwi Cupcakes med Jordgubb/kiwi frosting









  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
  3. Smält smör, häll i mjölk och blanda sedan med äggsmeten
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten
  5. Fyll formarna till 2/3 med smet, varva med jordgubbs- och kiwiskivor
  6. (Om du använder frysta jordgubbar, vänd dem först i lite potatismjöl)
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter, låt svalna
  • Frosting:
  1. Vispa grädde & bakpulver hårt
  2. Blanda philadelphiaosten med florsocker i en annan bunke
  3. Blanda ihop allting och tillsätt essens och karamellfärg till önskad smak/färg


HallonCupcakes med Päronfrosting









  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
  3. Smält smör, häll i mjölk och blanda sedan med äggsmeten
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten
  5. Fyll formarna till 2/3 med smet, varva med hallon
  6. (Om du använder frysta hallon, vänd dem först i lite potatismjöl)
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter, låt svalna
  • Frosting:
  1. Vispa grädde & bakpulver hårt
  2. Blanda philadelphiaosten med florsocker i en annan bunke
  3. Blanda ihop allting och tillsätt essens och karamellfärg till önskad smak/färg




"Cupcake in a Jar"


Cupcake in a jar är ett väldigt dekorativt och fint sätt att presentera en cupcake på tycker jag och samtidigt är det sååå enkelt. Du delar helt enkelt bara din favoritmuffins på mitten (eller smular sönder den), trycker ner den i burken, strör över valfri dekoration, spritsar över frosting och sedan fortsätter du proceduren tills hela burken är fylld till bredden.

Till den här burken använde jag mig av jordgubb/kiwi muffins, jordgubb/kiwi frosting och jordgubbar ♥








GLÖM INTE TÄVLINGEN HÄR




Tävla om ett somrigt vår-kit ♥



Tävlingsregler:
Tävlingen pågår till onsdagen 20 juni kl 23.59

För att vara med i tävlingen och delta:
- Gilla MuzicmeCupcake på facebook och skriv en kommentar på loggen vad du skulle smaksätta en grön frosting med!




Grönt är skönt ♥


Ett paket trillade ner i brevlådan från Style&FunStuff häromdagen med enbart gröna prylar!
(Jag glömde att ta kort på paketets innehåll så det fick bli en sån här ihopsatt bild istället)



|
|
|
|
V



Jordgubb/Kiwi Cupcakes med Jordgubb/Kiwi frosting
&
HallonCupcakes med Päronfrosting




"Cupcake in a jar" - Jordgubb/kiwi Cupcaken i ett annat format, om man säger så ;)

"Cupcake in a jar" är något som har blivit ganska stort i USA men här i Sverige har jag inte sett så mycket av det. Det är superenkelt att göra, kan varieras i oändlighet och är en perfekt present att ge bort. Tryck ner en bit av din favoritcupcake, spritsa ner frosting, häll i bär/strössel/maräng/marshmallows etc. och lite mer frosting - klart! Sedan är det bara att trycka ner en sked och börja äta ♥



Mer bilder & recept kommer i dagarna





Hot Chocolate Cupcakes with Whipped Cream










  • Muffins:
  1. Smält smöret och häll i sirap
  2. Rör ihop ägg och socker försiktigt & lite snabbt - det ska inte bli fluffigt
  3. Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om
  4. Blanda vaniljpulver, bakpulver, mjöl, kakao och salt i en skål, rör sedan ner i smeten
  5. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan i smeten - rör om
  6. Fyll formarna till 2/3, varva med minimarshmallows, grädda 175 grader i cirka 15 minuter
  7. Låt svalna
  8. Spritsa ut grädde över varje muffins, pudra över lite kakao och dekorera med ex. minimarshmallows/marängdroppar

 



Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria