VaniljCupcakes med Bubblizz frosting














  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och rumstempererat smör i en bunke & vispa på låg hastighet till smeten får en grynig konsistens
  2. Tillsätt hälften av mjölken lite i taget & vispa tills den har blandats ned i smeten
  3. Vispa ägg, vaniljpulver & resten av mjölken i en annan bunke, häll sedan ner i mjölblandningen
  4. Vispa tills smeten är slät, men överarbeta den inte
  5. Fyll 2/3 av formarna & grädda 15-20 minuter, 175 grader
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt Bubblizz
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter



Jordgubbspizza med vit choklad

 
Kebab, Hawaii och Vesuvio i alla ära men jordgubbspizza är nog bannemej min nya favorit ;)
Serveras lagom varm med en klick grädde och du är i himlen ♥
 
(Notera även att mammas rabarber och jordgubbssaft syns på en av bilderna,
och recept kommer att dyka upp på denna så småningom)!
 
 
 
 
 
 
1. Lägg mjöl, socker, bakpulver och tärnat rumstempererat smör i en skål och rör om med degkrokar eller knåda för hand. Kör/knåda till en degboll. Plasta in den och låt den vila i kylen ca 1 timme
2. Ta undan en bit av degen, stor som en pingisboll. Kavla ut resterande deg på bakplåtspapper till en rund kaka, ca 30 cm i diameter
3. Ansa och dela jordgubbarna, och sprid ut dem över kakan. Blanda socker och potatismjöl, och strö över jordgubbarna
4. Nyp bitar av den sparade degbiten och fördela över kakan. Vik upp en kant runt pizzan
5. Riv/hacka chokladen och strö över pizzan. Grädda pizzan på en plåt i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca. 15 minuter
6. Låt svalna något och garnera med mynta eller citronmeliss och servera med grädde/glass


RabarberCupcakes med fläderfrosting

 
 
 
 
 
  • Muffins:
  1. Vispa smör och socker poröst
  2. Tillsätt äggen, ett i taget
  3. Rör sedan ner mjöl, bakpulver och mjölk
  4. Lägg några rabarberbitar i botten på varje form och klicka över smeten
  5. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 15-20 min
  • Frosting:
  1. Blanda smör och florsocker, vispa tills det har blivit mjuk och fluffigt
  2. Tillsätt flädersaften och vispa lite till
  3. Dela ev. upp frostingen i 2 skålar, färga den ena grön med lite hushållsfärg. Tryck ut frostingen (med en sked) på varsin sida inuti påsen och spritsa ut!
 
 
Receptet hittade jag hos Annasheavenlysweets


Konsten att vispa grädde

 
 Jag har fått frågor på varför jag använder bakpulver i grädden till mina frostingar
och tänkte därför göra ett litet inlägg om detta!
 
 
När man ska spritsa frosting på en muffins eller spackla en tårta så vill man ha grädden så hård som möjligt, utan att den för den sakens skull påminner om smör. En för löst vispad grädde blir lätt rinnig och jobbig (omöjlig?) att arbeta med. Om man då tillsätter en knivsudd (typ ½ kryddmått) bakpulver till ca. 2 dl grädde, så kan man vispa grädden mycket längre utan att den blir smörig.
Bakpulvret ger ingen bismak alls.
 
Fler tips:
  • Vispa grädden långsamt eftersom den då blir fluffigare & mer stabil eftersom du får in mer luft
  • Kyl skålen en stund innan du häller i grädden och börjar vispa - då går det fortare!
  • Låt grädden stå i kyl minst 12 timmar innan du vispar den - åter igen, ju kallare desto bättre!
  • Använd en grädde med minst 30% fetthalt, en mager grädde blir inte lika stabil
 
 
 


Superenkel RabarberCheesecake

 

 
 
 
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Hacka samman kex och smör i en matberedare. Tryck ut det i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter
  3. Rör samman kvarg och äggulor till en jämn smet. Bred ut smeten i formen
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min
 
 
 
 
Receptet hittade jag på Arla.se


Adda Muzicmecupcake

 
 
Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer som trillar in i bloggen hela tiden, ni anar inte hur lycklig jag blir! ♥
Sen vill jag säga välkommen till alla nya läsare och påminna er om att ni kan hålla er uppdaterade på vad som händer här på bloggen genom flera "sociala medier" såsom;
(Instagram och Pinterest är inte klickbara, resten kan ni klicka på så kommer ni till min sida)!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Minimaränger

 
 
 
  1. Sätt ugnen på ca 95 grader
  2. Häll upp ca en halv liter vatten i en kastrull och värm upp på spisen
  3. Under tiden vattnet blir varmt, häll ner äggvitorna och strösockret i en rostfri bunke
  4. Ställ bunken på kastrullen och sänk värmen på plattan till medel värme, vattnet ska inte stormkoka
  5. Vispa med en elvisp på ganska låg hastighet till en början, när smeten börjar bli helt vit så är det dags att öka till max hastighet
  6. Vispa i cirka 8-10 minuter, smeten ska bli seg, fluffig och glansig
  7. Ta sedan av skålen från värmen och ställ den på en handduk på köksbänken och vispa ytterliggare 5-10 minuter tills smeten är helt sval
  8. Tillsätt hushållsfärgen och vänd ner med en slickepott
  9. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper, alternativt skeda ut dom. Marängerna flyter inte ut så mycket, så det går bra att placera dom ganska tätt.
  10. Sätt in plåtarna i ugnen, det går bra att baka flera plåtar i taget, undvik dock att sätta den översta plåten för högt upp om man vill behålla den fina pastellfärgen. Vid högre temperaturer så kan marängerna få en ljust gul nyans. 
  11. Baka medelstora maränger i cirka 45 minuter, lämna luckan lite på glänt under hela baktiden. Små maränger tar mellan 20-30 minuter och stora runt 60-70 minuter. 
  12. Stäng av värmen men låt gärna marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt
  13. Lägg över marängerna i en lufttät burk eller påse tills det är dags att äta dom
 
 
Recept hittat hos EnBaknördsBekännelser


Salt Toffee Praliner

 
 
 
  1. 100 g choklad smältes över vattenbad, temperera chokladen (smält och hetta upp, ta av vattenbadet och låt svalna lite grann, lägg tillbaka på värmen och hetta upp lite innan du häller i formen)
  2. Häll ca 1 msk choklad i varje form, kläm på undersidan av silikonformen så att chokladen går upp till kanterna och täcker hela hjärtat. Låt resterande choklad stå kvar på vattenbadet, det ska användas till “lock” senare
  3. Ställ formen i kylen
 
  • Fyllning:
  1. Koka 1 burk kondenserad mjölk, sötad. (Oöppnad burk läggs i kokande vatten). Kokas i 3 timmar, häll på vatten så att burken hela tiden är täckt 
  2. Efter koktiden läggs burken i kallt vatten för att svalna
  3. Öppna burken, ta ca 1 dl toffee och blanda i några nypor flingsalt
  4. Häll i en liten fryspåse och ställ kallt en stund
 
  • Fyll pralinerna:

    1. Ta ut formen, klipp hål i hörnet på påsen och spritsa i formarna
    2. Lämna en bit upp till kanten
    3. Ställ kallt 15 min
    4. Ta resterande smält choklad och häll över formen, så att lock formas på hjärtana.
    5. Dra över formen med spatel och ta bort överbliven choklad.
    6. ställ kallt i ca 20 min.
    7. Tryck försiktigt ut pralinerna ur formen och förvara kallt

     

    Recept hittat hos SysterLyster

     

 


Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria