Knäckig äppelpaj

 
 
 
 
 
1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en smord ugnsfast form.
3. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Blanda i socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjölk.
4. Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen, 175 grader, ca 30 minuter (tills pajen är gyllenbrun och knäckig).
5. Servera med vaniljsås eller glass!
 
 


Kladdmuffins med rosa & gul päronfrosting

I somras bakade jag till ett barnkalas vilket resulterade i kladdmuffins med päronfrosting.
Men istället för en grön frosting så blev det en lite "tjejigare" i rosa och gul färg :)
 
 
 
 
 
  • Muffins:
  1. Smält smöret och häll i sirap
  2. Rör ihop ägg och socker försiktigt & lite snabbt - det ska inte bli fluffigt
  3. Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om
  4. Blanda vaniljpulver, bakpulver, mjöl, kakao och salt i en skål, rör sedan ner i smeten
  5. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan i smeten - rör om
  6. Fyll formarna till 2/3, grädda 175 grader i cirka 15 minuter
  7. Låt svalna
  • Frosting:
  1. Vispa grädde & bakpulver hårt
  2. Blanda philadelphia & florsocker och rör sedan ner i grädden
  3. Häll i päronessens, smaka dig fram
  4. Dela upp frostingen i två skålar och färga dem med karamellfärg
  5. Fyll två spritspåsar med frosting, lägg dem i en tredje påse (där din tyll sitter) och spritsa först över en tallrik för att få fram båda färgerna
  6. Spritsa ut över dina muffins
 


Päronmacarons

Tre gånger har jag bakat macarons i mitt liv. En gång för längesen då dom blev väldigt fula men ganska goda.
Sedan två gånger för någon vecka sedan. Första satsen blev pannkaka. Misslyckad. Sedan bytte jag recept och gjorde en sats till - som blev lyckad! Glädjen som spreds inom mig är obeskrivlig (det låter löjligt) men jag nästan skuttade runt i köket, haha :)
Nu kan det bara bli bättre ♥
 
 
 
 
 
 
  • Macarons:
  1. Väg upp mandelmjöl och florsocker, sikta ner i en skål
  2. Vispa äggvitan fluffig, tillsätt strösocker och fortsätt vispa till ett fast skum (du ska kunna vända skålen upp och nedpå över ditt huvud).
  3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda till en jämn smet (men överarbeta inte).
  4. Spritsa ut rundlar på två bakplåtspappersklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten minst 45 minuter så ytan torkar (du ska kunna peta lite på dem utan att få smet på fingret).
  5. Sätt ugnen på 125 grader.
  6. Grädda en plåt i taget, längst ner i ugnen i cirka 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspapper om du provar att lyfta dem. Låt svalna.
  • Fyllning:
  1. Vispa smör, florsocker, hushållsfärg och päronessens.
  2. Bred eller spritsa ut fyllningen över dina macarons och tryck ihop dem två och två.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Vinnaren i Hösttävlingen

 
En vinnare är dragen i hösttävlingen !
 
Det verkar som att de flesta tycker att äpplen i bakverk är riktigt höstigt och gott :)
 
 
Vinnarens motviering:
"Det som jag förknippar hösten med när det gäller bakverk, så är det definitivt allt med äpplen. Svenska egna äpplen som man gör äppelkaka av, varma i ugnen, äppelkräm, äppelmuffins!"
 
HÄR är vinnaren - du kontaktas inom kort på din mejl
 
 


Rosa Cupcakes - Till förmån för Bröstcancerfonden

 
Idag är det 1 oktober och Cancerfondens oktoberkampanj "Rosa Bandet" startar.
Jag har alltid varit väldigt engagerad i detta då en nära släkting till mig gick bort i bröstcancer när jag var liten.
Jag tycker att det är viktigt att sjukdomen uppmärksammas då cirka 15-20 kvinnor insjuknar varje dag. Jag visar mitt stöd genom att skänka pengar och baka cupcakes - ingen kan göra allt, men alla kan göra något ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, socker, bakpulver, citronskal, citronsaft & smör i en bunke & vispa ihop med elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens
  2. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten
  3. Tillsätt ägget och vispa tills det har blandats in i smeten, fortsätt att vispa ett par minuter
  4. Tillsätt färgen (om du använder geléfärg, tänk på att det endast behövs liiite)
  5. Fyll formar till 2/3 med smet och grädda cirka 20-25 minuter, 175 grader (minicupcakes 15min, 150grader)
  • Frosting:
  1. Vispa ihoprumstempererat smör och florsocker. Tillsätt sedan resten av ingredienserna
  2. Vispa tills frostingen är fluffig
  3. Spritsa eller bred över dina cupcakes
 
 
Läs mer om Bröstcancerfonden och Rosa Bandet-kampanjen HÄR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hösttävling i samarbete med KlaraForm!

 
 
 
 
Allt som du ser på bilden kan bli ditt, det enda du behöver göra är:
 
  1. Gilla Klaraform på facebook
  2. Gilla Muzicmecupcake på facebook
  3. Lämna en kommentar här i detta inlägg eller på Facebook  där du berättar om vad du tycker är ett typiskt höst-bakverk!
  • Tävlingen avslutas den 7/10 - 12 - Lycka till ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria