Kladdmuffins med Toffifeefrosting








  • Muffins:
  1. Smält smöret och häll i sirap
  2. Rör ihop ägg och socker försiktigt & lite snabbt - det ska inte bli fluffigt
  3. Häll smörblandningen i äggsmeten och rör om
  4. Blanda vaniljpulver, bakpulver, mjöl, kakao och salt i en skål, rör sedan ner i smeten
  5. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan i smeten - rör om
  6. Hacka hasselnötterna
  7. Fyll formarna till 2/3, varva med nötterna, grädda 175 grader i cirka 15 minuter
  8. Låt svalna
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt Toffifee
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter





Raspberry Coconut pie Cupcakes


Ett recept hämtat från Leilas "Hello Cupcake" som jag fick på min 20 års dag. Detta receptet kändes lockande redan efter första bläddringen i boken och jag är så lycklig att jag provade dem... Detta är något av det godaste jag ätit! ♥







  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
  3. Smält smör, häll i vispgrädden och blanda ner i äggsmeten
  4. Blanda mjöl, bakpulver & salt och vänd försiktigt ner i smeten
  5. Blanda ner skal & saft av lime
  6. Blanda hallonen med 2 msk mjöl
  7. Varva smet med hallonen i formarna, fyll till 2/3 med smet
  • Coconut crumble:
  1. Nyp ihop tärnat kallt smör med råsocker, mjöl, havregryn, kokosflingor och rivet limeskal
  2. Toppa muffinsen med coconut crumble
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter, låt svalna
  4. Servera med vispad grädde




Chokladcupcakes med Geléhallonfrosting


Jag har funderat på att köpa "Candyshots" flera gånger, (ni vet sådana som man egentligen ska blanda med sprit) eftersom dom finns i så många roliga och spännande smaker. Så häromdagen fick jag tummen ur och köpte bland annat Geléhallonsmak :) När jag sedan hittade Plopp med Geléhallonsmak så föddes en idé...

- Candyshots finns att köpa i de flesta butiker och står oftast tillsammans med andra drinkmixers och Soda Stream tillbehör.


Självklart så går det även utmärkt att göra Geléhallonfluff av 3 dl grädde & 60-80 g geléhallon,
följ bara anvisningarna i t.ex. det HÄR receptet








  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt & pösigt
  3. Smält smöret, häll i mjölken. Rör sedan ner i äggsmeten
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan försiktigt ner i smeten
  5. Fyll formar till 2/3 med smet. Lägg en Plopp "Kärlek" i mitten av varje muffins
  6. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter
  7. Låt svalna
  • Frosting:
  1. Vispa grädde & bakpulver hårt
  2. Blanda philadelphia & florsocker och rör sedan ner i grädden
  3. Häll i Candyshot Geléhallon, smaka dig fram
  4. Spritsa ut över dina muffins, dekorera med geléhallon




Chokladcupcakes med Centerfrosting






  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker
  3. Smält smör, häll i rapsolja & sirap
  4. Lägg i choklad och låt smälta
  5. Blanda med äggsmeten
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver & salt och vänd ner i smeten
  7. Fyll formarna med lite smet som täcker bottnen
  8. Lägg en center på smeten
  9. Fyll formarna med 2/3 smet
  10. Lägg en eller två center på toppen
  11. Grädda i mitten av ugnen 12 minuter
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt Center
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter



Chokladcupcakes med Starbarfrosting






  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker
  3. Smält smör, häll i rapsolja & sirap
  4. Lägg i choklad och låt smälta
  5. Blanda med äggsmeten
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver & salt och vänd ner i smeten
  7. Fyll formarna med lite smet som täcker bottnen
  8. Strö smulad Starbar över smeten
  9. Fyll formarna med 2/3 smet
  10. Strö smulad Starbar över smeten
  11. Grädda i mitten av ugnen 12 minuter
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt Starbar
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter



Chokladcupcakes med Pollyfrosting









  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker
  3. Smält smör, häll i rapsolja & sirap
  4. Lägg i choklad och låt smälta
  5. Blanda med äggsmeten
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver & salt och vänd ner i smeten
  7. Fyll formarna med lite smet som täcker bottnen
  8. Strö minimarshmallows över smeten
  9. Fyll formarna med 2/3 smet
  10. Strö några minimarshmallows till över smeten
  11. Grädda i mitten av ugnen 12 minuter
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt Polly
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter



Chokladcupcakes med 3 olika chokladfrostingar


För ett par veckor sedan fick jag ett paket av Style&FunStuff med bland annat formar och strössel och idag har jag äntligen använt dessa. Jag satt och kikade runt på nätet för länge sedan och hittade i princip ingenting när jag sökte på olika chokladfrostingar. Så därför bestämde jag mig för tre olika sorter och gjorde både muffins och frosting av dessa :) Nedan kan ni se resultatet och recept på var och en av cupcaksen kommer upp lite senare!


Innehållet i paketet:
(Helt klart dom bästa formarna att baka Cupcakes i - "STABIL")



|
|
|
|
V

Resultat:



1. Polly
2. Center
3. Starbar





Historien bakom Cupcakes


Källa


OreoCupcakes med Oreofrosting


Oreokakor är något av det godaste jag vet och Oreofrostingen som jag har gjort tidigare är "to die for" ;) Idag blev det både Cupcakes & frosting med mycket smak av Oreo ♥
















  • Muffins:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker
  3. Smält smör, häll i rapsolja & sirap
  4. Lägg i choklad och låt smälta
  5. Blanda med äggsmeten
  6. Blanda mjöl, kakao, bakpulver & salt och vänd ner i smeten
  7. Lägg en kaka i botten av varje form
  8. Fyll formarna till 2/3 smet
  9. Krossa kexen och fördela över smeten
  10. Grädda i mitten av ugnen 12 minuter
  • Frosting:
  1. Vispa grädde med bakpulver
  2. Krossa kexen till smulor och blanda med philadelphiaosten & vaniljpulver
  3. Rör ihop de båda smeterna och spritsa ut på muffinsen
  4. Dekorera med minioreos




Now it's time


Som ni alla har märkt så har bloggen blivit bortprioriterad eftersom det har hänt så mycket annat i livet. Dock så har jag inte slutat baka helt för det! Och idag ska jag sätta mig ner och planera hur jag ska komma igång igen, har ju så många idéer! :) Kram





1. Chokladkladdmuffins med After Eight & Päronfrosting
2. Piña Colada Cupcakes
3. Citroncupcakes med violfrosting (som dock stått framme länge så frostingen sjunkit ihop)


Home sweet home


Nu är jag hemma igen efter en underbar vecka på soliga Gran Canaria!
Och imorgon är det som sagt min födelsedag så nu ska jag sätta igång och baka två olika sorters cupcakes. Båda recepten finns redan här på bloggen (kanske lite tråkigt) men den ena sorten har jag inte bakat på år & dagar så det inlägget ska förnyas tänkte jag.
Håll utkik!



Det blev mycket skratt & goda drinkar ;)


Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria