Happy New Year!!



Nyårslöften eller inte ?

Har du några nyårslöften?
 
Jag älskar att sätta upp mål, delmål, nyårslöften och att sitta och skriva ner mina drömmar. Jag ser inte mina mål och löften som "måsten" och jag gräver inte ner mig om jag inte uppnår dem, utan jag ser dem mer som önskningar om hur jag vill att min framtid ska se ut. Misslyckas man så är det bara att resa sig och försöka igen, för det är inte omöjligt, men det kan vara väldigt väldigt jobbigt på vägen dit.
 
Många anser att nyårslöften är löjligt, men inte jag. Jag tror att alla människor behöver sätta sig ner någon gång och reflektera över sitt liv. Lever jag som jag vill? Saknas något? Vad vill jag ha ut av det här året? En resa? Lära mig något nytt? Studera? Söka nytt jobb? Våga klippa håret kort eller prova en ny hårfärg? Har jag kanske någon ovana som jag vill få bort? Behöver jag lära känna nya människor som får mig att må bättre? Eller är mitt liv bra precis som det är?
 
Det är inte säkert att man har svaret på alla frågor med en gång, men det kanske kommer med tiden. Att ha ett mål eller en dröm att kämpa för, är guld värt. Man behöver inte ta det på blodigt allvar men det kan hela tiden finnas där i bakhuvudet som en "morot".
Tänk känslan när du kan bocka av ett av dina löften! Kanske unnar du dig själv en belöning då?
 
 
Jag har väldigt många nyårslöften och jag hoppas på att klara av allihop, självklart.
Men om jag inte gör det, så kommer det förhoppningsvis ett nytt år med nya möjligheter, nästa år.
 
weheartit.com


SaffransTryffel

Supergoda Saffranstryfflar som jag hittade inne hos http://mariasbakgladje.blogg.se/
 
 
 
  1. Finhacka chokladen.
  2. Koka upp grädden med saffran, tag sedan av från värmen och häll i den hackade chokladen.
  3. Rör om tills all choklad har smält. Häll upp i en bunke och ställ i kylen och låt stelna.
  4. Rulla sedan tryfflar och doppa i vit choklad 
 
 


Oreofudge

Som jag sagt många gånger tidigare så ääälskar jag Oreos! Denna ljuvliga lilla kaka som funkar utmärkt att använda i andra bakverk också =) Hittade ett recept hos Bliminjäst på Oreofudge och kände direkt hur det vattnades i munnen. Idag blev det några sådana och jag kan säga såhär... Det var inte sista gången jag gjorde dem! Söta, mycket smak av vit choklad och så krispet ifrån Oreos. Mmmmm....
 
 
 
 

  1. Krossa oreokakorna i ganska grova bitar (lägg t.ex. i en påse och banka med kavel)
  2. Häll den kondenserade mjölken i en kastrull
  3. Hacka chokladen och lägg i kastrullen
  4. Håll koll på kastrullen och rör hela tiden om så det inte bränns vid
  5. När chokladen har smält tar du av kastrullen ifrån plattan och häller i Oreokakorna, rör om ordentligt
  6. Häll allt i en form täckt med bakplåtspapper
  7. Ställ i kyl minst fyra timmar
  8. Tag ut och skär fudgen i den storlek du önskar, förvara i kyl


PepparkaksCheesecake

En favorit i repris och ett måste varje julafton!
 
 
 
  1. Krossa pepparkakorna & lägg i en form med löstagbar botten
  2. Vispa grädden & vaniljsockret, ställ åt sidan
  3. Separera äggen & vispa äggulorna med sockret & philadelphiaosten, ställ åt sidan
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum
  5. Blanda nu ihop alla smeterna försiktigt, häll i formen och ställ i frys över natten
  6. Dekorera med till exempel marsipantomtar, lingon eller pepparkakor


Middag med fina tjejer

Bjuder på en liten outfitbild från idag ♥
Förutom att arbeta så har jag både varit produktiv hemma och fått mycket gjort + ätit middag med fina tjejer på Musses
(en turkisk restaurang) - trevligt trevligt! Nu blir det sängen för mig, nattinatti :)
 
 
 


Mintkysspraliner

 
 
 
 
  1. Smält chokladen till formarna över ett vattenbad.. Pensla insidan av formarna (jag hade ischokladformar) med ett lager choklad. 
  2. Låt stelna i kylen i cirka 20 minuter och pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad. Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss formen från chokladen.
  3. Rör ner lite mjölk i taget i florsockret. Tillsätt pepparminten och smaka av tills du får en tydlig mintsmak, men som inte är för stark.
  4. Klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. Dekorera med chokladhjärtan eller spritsa en liten prick choklad på varje pralin. Låt stelna.


Mysig julbakdag ♥

Igår spenderade jag hela dagen med att julbaka med några fina vänner!
Fler bilder & recept dyker upp senare här i bloggen :)
 
 
 
 


Polkapraliner

 
 
  1. Krossa polkagrisarna till små bitar (men inte pulver). Jag slog på påsen med en brödkavel.
  2. Värm rapsoljan i en kastrull och smält försiktigt chokladen i den.
  3. Häll upp i formar och fördela lite polkagriskross i varje pralin.
  4. Ställ att svalna i kyl och tryck försiktigt ut dem ur formen
 


Life quotes ♥

http://weheartit.com/muzicme


Bilder på en del av min bakning...



Päroncupcakes med After Eight frosting

 
 
 
 
 
 
  • Muffins:
  1. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i små bitar och lägg dem i en skål och tillsätt socker och päronjuicen. Blanda.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Tillsätt vaniljvispen (ovispad) och äggen i det smälta smöret och vispa samman.
  5. Häll de blöta ingredienserna i bunken med de torra och rör försiktigt tills allt blandat sig.
  6. Häll i päronen och juicen och blanda samman.
  7. Fördela smeten i formar och grädda dem i 200 grader i ca 15 minuter
  • Frosting:
  1. Häll grädde i en kastrull och värm på svag värme
  2. Tillsätt After Eight
  3. Det får inte koka eftersom frostingen då kan skära sig !!
  4. Häll i en skål och förvara i kyl över natten (eller minst 6 timmar)
  5. Vispa upp dagen efter
 
 


Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria