En resa till ett annat land


Nu sticker jag utomlands en vecka och när jag kommer tillbaka så fyller jag 20 år!!
Då blir det mycket bakning till kalas och så :)

Ha det bäst ♥



Regnbågstårta


Idag fyller min syster & hennes dotter år och jag fick äran att baka en tårta åt den lilla 2-åringen!
Jag har ju aldrig bakat en tårta förut, så lite smått nervös antog jag utmaningen och visste direkt vad jag ville baka - regnbågstårta! Jag som älskar att baka med färg blev lite smått förälskad i denna tårta och jag kommer absolut att baka den någon mer gång. Den smakade gott också (som tur var) av vaniljbottnar och citronfrosting ♥










  • Tårta:
  1. Vispa smör och strösocker fluffigt
  2. Blanda i äggvitan, lite i taget, tills allt är väl blandat
  3. Tillsätt florsockret och vaniljpulvret, rör om
  4. Varva mjölk och siktat mjöl tillsammans med bakpulvret och saltet i smeten
  5. När allt är blandat fördelar du smeter i 6 olika skålar
  6. Färga de olika delarna med pastafärg (ta lite färg på en tandpetare och rör om, tillsätt mer tills du får önskad färg).
  7. Smöra en form och tryck ned ett bakplåtspapper, smöra även detta. Häll sedan i en av smeterna
  8. Grädda på 175 grader. Mina formar var 24 cm och jag gräddade i 7-10 minuter - Håll koll och känn med sticka! (Ju mindre form, desto länge gräddningstid & tvärtom)
  9. Låt kakan svalna lite i formen och lyft sedan bort den. Upprepa med att smöra formen osv.
  • Fyllning & frosting:
  1. Häll i alla ingredienser förutom citronessensen i en rostfri bunke
  2. Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen över kastrullen
  3. Vispa smeten fluffig med elvisp. Detta kan ta ganska lång tid, men när frostingen börjar tjockna och det bildas små toppar i den, så är den klar
  4. Rör i citronessensen
  5. Ta av från värmen
  • Utförande:
  1. Baka bottnarna. Lägg den färgen du vill ha underst på ett tårtfat, bred på frosting och lägg på nästa botten
  2. När den översta bottnen är pålagd (ingen fyllning på denna) så plastar du in tårtan & ställer i kyl över natten
  3. Tag fram tårtan dagen efter och spackla på resten av frostingen (jag valde att göra en ny sats, men om du inte tar så mycket fyllning i tårtan så räcker frostingen till dagen efter också)
  4. Dekorera med valfri dekoration, till exempel färgglatt strössel (tänk på att frostingen stelnar ganska fort, så du måste vara snabb med dekorationen)
  5. Redo att serveras!


Lite spontanshopping sådär






Tårtfat & måttsatser - Indiska
Stekpanna - Åhlens


Inget internet = Dålig uppdatering


Kära läsare, vårt bredband har lagt av helt här hemma så vi har varken haft internet eller tv på hela veckan. Idag har jag fått låna ett mobilt bredband men det är ganska långsamt och jobbigt. Därav den dåliga uppdateringen!

Men håll utkik, snart kommer många goda recept att dyka upp ;)



PÅSK - Persikocupcakes med Mascarponefrosting







  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt & smör i en bunke och vispa samman med elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens
  2. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget och vispa tills den har blandats ner i smeten
  3. Vispa ihop resten av mjölken med ägg och vaniljessens i en separat bunke
  4. Häll ned mjölkblandningen i mjölblandningen och vispa samman allting under några minuter
  5. Skär persikorna i små bitar och varva dessa med smeten i formarna, fyll till 2/3
  6. Grädda 175 grader i cirka 20-25 minuter
  7. Låt muffinsen svalna lite i plåten och ställ dem sedan på ett galler för att svalna helt
  • Frosting:
  1. Vispa grädden lite så den får en fastare konstistens, vispa sedan i mascarpone & siktat florsocker
  2. Vispa tills frostingen blir fluffig men överarbeta inte
  3. (Du kan även tillsätta lite karamellfärg här, jag valde att göra min orange)
  4. Dekorera med valfri dekoration!




PÅSK - Lime- och chiliCupcakes med Limefrosting







  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, socker, bakpulver, limeskal, limesaft, chilipulver & smör i en bunke & vispa ihop med elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens
  2. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten
  3. Tillsätt ägget och vispa tills det har blandats in i smeten, fortsätt att vispa ett par minuter
  4. Fyll formar till 2/3 med smet och grädda cirka 20-25 minuter , 175 grader
  • Frosting:
  1. Rör ihop florsocker, smör, limeskal & några droppar karamellfärg med elvisp på medellåg hastighet
  2. Sänk till låg hastighet och häll långsamt i mjölken
  3. Vispa på hög hastighet när all mjölk är i och fortsätt att vispa i cirka 5 minuter tills frostingen är fluffig
  4. Bred över dina cupcakes och dekorera med valfri dekoration




PÅSK - Citroncupcakes med marängfrosting






  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, socker, bakpulver, citronskal, citronsaft & smör i en bunke & vispa ihop med elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens
  2. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten
  3. Tillsätt ägget och vispa tills det har blandats in i smeten, fortsätt att vispa ett par minuter
  4. Fyll formar till 2/3 med smet och grädda cirka 20-25 minuter , 175 grader
  • Fyllning:
  1. Gröp ur dina muffins med till exempel en äppelutkärnare och fyll med Lemoncurd
  • Frosting:
  1. Vispa äggvitor, socker & citronsaft ett par minuter.
  2. Fortsätt sedan att vispa marängen över en kastrull med sjudande vatten
  3. Vispa länge tills det blir tjockt och krämigt, cirka 10 minuter (Marängen ska kännas fingervarm och sockret ska ha smält)
  4. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills den har svalnat (cirka 10 minuter)
  5. Ställ i kyl ett tag och spritsa sedan över dina cupcakes




PÅSK - ChokladCupcakes med Chokladfrosting






  • Muffins:
  1. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt & smör i en bunke och vispa samman ingredienserna med elvisp på låg hastighet tills smeten blir grynig
  2. Vispa ägg, mjölk och vaniljessens i en annan skål och häll sedan hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. Vispa på hög hastighet tills alla klumpar försvinner
  3. Sänk till en lägre hastighet och häll långsamt i resten av mjölkblandningen. Vispa några minuter, men överarbeta inte
  4. Fyll formar till 2/3 med smet och grädda cirka 20-25 minuter, i 175 grader
  5. Låt svalna en stund i plåten och ställ sedan på ett galler för att svalna
  • Fyllning:
  1. Gröp ur dina muffins i mitten, med till exempel en äppelutkärnare
  2. Fyll med Nutella
  • Frosting:
  1. Vispa ihop florsocker, smör & kakao till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet
  2. Sänk till låg hastighet och tillsätt mjölken i smeten, några matskedar i taget
  3. När all mjölk är i, öka till hög hastighet och vispa tills frostingen är lätt och fluffig, cirka 5 minuter
  • Garnering:
  1. Diska en vitlökspress noggrant och fyll sedan med marsipan
  2. Pressa ut marsipanen, forma till "bon" och lägg på din cupcake. Avsluta med några ägg i mitten




Påskbakelse




Påskbakelser som jag & några vänner gjorde förra året - sååå gott!



  • Rulltårta:
  1. Vispa ägg & socker pösigt
  2. Vispa sedan ner bakpulver och mjöl försiktigt
  3. Vispa sedan ner grädden/mjölken
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm
  5. Grädda mitt i ugnen 250 grader i cirka 5 minuter (vakta så att den inte blir bränd)
  6. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper, dra bort pappret som kakan gräddats på (pensla med kallt vatten på pappret om det inte vill lossna)
  7. Bred på fyllningen (t.ex. jordgubbssylt) och rulla ihop
  8. Skär i bitar, cirka 1,5 cm breda
  • Garnering:
  1. Vispa grädden, klicka på den på rulltårtan och dekorera med en persikohalva!




PåskCupcakes till Påskafton


För ett tag sedan fick jag ett paket från Style&funStuff som innehöll formar och dekorationer med Påsktema!
Och nu, påskafton till ära, så får ni se vad jag lyckades göra med allt detta!
Recept kommer upp en efter en, senare i veckan ♥



|
|
|
|
V



4 olika smaker på muffins
4 olika sorters frostingar


1. Chokladmuffins fyllda med Nutella och Chokladfrosting med marsipanfågelbon & chokladägg
2. Citronmuffins fyllda med Lemon Curd och Marängfrosting & gult strössel
3. Lime & chilimuffins med limefrosting & gula kycklingar
4. Persikomuffins med mascarponefrosting & stekta ägg godisar




5 bra tips för att undvika den tråkiga sprickan i din Cheesecake






Tänk på!

1. Om du väljer att göra vattenbad, prova först att lägga den tomma springformen i vatten. Läcker det in? Ta en annan form eller köp en ny (eller gör något av de andra tipsen istället)!

Och du, ibland vill man ha det estetiskt perfekt,
men en spricka i cheesecaken är inte hela världen och det påverkar inte smaken överhuvudtaget!

Lycka till ♥


Bilder lånade från we♥it


Chokladcheesecake


Inte den finaste bilden, men jag kan lova att den smakar underbart ;)



  • Botten:
  1. Krossa kexen i en matberedare eller lägg dem i en påse och slå med en brödkavel tills de blir finmalda
  2. Blanda i kakao och sedan smält smör. Tryck ned blandningen i en form med löstagbar kant, platta till ordentligt. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen
  • Fyllning:
  1. Lägg philadelphia, socker & vaniljessens i en bunke och vispa samman på låg hastighet tills du får en slämt och tjock smet
  2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa på högre hastighet efter det sista ägget, men överarbeta inte
  3. Smält chokladen i ett vattenbad och vispa ned lite av philadelphiablandningen i chokladen för att jämna ut temperaturskillnaden. Vispa ner resten av philadelphiablandningen och rör till en slät smet
  4. Bred smeten över den kalla bottnen, grädda långt ner i ugnen, 150 grader i 40 minuter eller tills fyllningen har fått lite färg men fortfarande är lite lös i mitten (detta kommer stelna i kylen). Låt kakan svalna, täck den sedan och låt stå i kyl över natten.




Den som väntar på något gott.......





Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria