Ny blogg med nytt namn

Hej mina fina läsare!
Nu var det dags för mig att gå vidare med en ny blogg med nytt bloggnamn. Ni får istället lägga lisascupcakery på minnet och leta upp min nya facebooksida och följa mig där istället - vilket jag hoppas att ni vill ! :)
 
Än så länge är den nya bloggen under konstruktion och alla inlägg härifrån kommer att flyttas dit så småningom.
 
 
Anledningen till mitt byte? När jag startade muzicmecupcake tänkte jag att den bara skulle användas som en personlig blogg, där jag skulle kunna lägga mina bilder & recept för att komma ihåg själv vad jag bakat. Men helt plötsligt blev bloggen besökt mer & mer, kommentarerna ramlade in och jag var med på blogg.se framsida flera gånger om. Jag fick ju till och med ett stort paket fullt med godis utav Malaco och nämndes på deras facebooksida! Jag kände dock redan då att bloggnamnet var alldeles för krångligt och svårrelaterat. Jag hoppas att Lisa's Cupcakery blir lite lättare att komma ihåg (tänk på Bakery, fast med cupcakes - Cupcakery) och att jag ska slippa bokstavera namnet allt för tydligt när någon vill besöka min sida.
 
 
Följer ni med mig?
 
Blogg: Lisascupcakery
Facebook: Lisascupcakery
Instagram: Lisascupcakery
 
 


Kamouflage Cupcakes

 
Traditionella bakverk i all ära, men jag tycker ju om det här med knasiga bakverk också. Varför inte göra muffins och frosting i tokiga färger och kalla det en "Kamouflage Cupcake"? Smakmässigt är det en helt vanlig vaniljmuffin med vaniljfrosting som självklart går att byta smak på. Dock inte till choklad då färgerna skulle försvinna helt bland all kakao.
 
Ingredienser:
120 g vetemjöl
140 g strösocker
1½ tsk bakpulver
40 g smör, rumstemp.
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljpulver
Hushållsfärg/pastafärg i grönt, svart, gult & brunt (alt. kakao eller röd + grön färg)
 
Häll mjöl, socker, bakpulver och smör i en bunke och vispa till en grynig konstistens. Tillsätt hälften av mjölken lite i taget. Vispa resten av mjölken i en annan skål med ägg och vaniljpulver. Häll sedan över i mjölblandningen. Fördela smeten i fyra skålar och färga dessa. Har du ingen brun färg kan du använda kakao alt. blanda röd & grön färg. Fyll formar till 2/3 och grädde 15-20 minuter, 175 grader.
 
 
Frosting:
60 g smör, rumstemp.
100 g philadelphiaost
3 dl florsocker
½-1 tsk vaniljpulver alt. 3 tsk vaniljsocker
Hushållsfärg/pastafärg i grönt & brunt
 
Vispa smöret mjukt tillsammans med florsocker. Vispa sedan ner philadelphiaost och vaniljpulver. Fördela frostingen i tre skålar och färgsätt två av dem med grön och brun färg. (Den tredje behöll jag som den var, lätt gulaktig). Fyll tre spritspåsar med en färg i varje, placera sedan alla tre i en spritspåse med tyll och spritsa ut över dina muffins.
Låter det krångligt? Kika in detta inlägg och läs "metod nummer 2".
 
 


Dumlekakor

 
 
200g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
30st dumlegodisar
Noblesse
 
Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver till en deg. Rulla små bollar och lägg i aluminiumformar. Tryck ner en Dumle i varje degboll. Grädda ca. 15 minuter i 175 grader. Lägg en Noblesse på varje kaka och låt smälta.
 
 
 


Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria