Kokospannacotta med Ananasgelé

 
 
Pannacotta är en av mina absoluta favoritdesserter. Det är enkelt att göra och går att variera i oändlighet.
Idag blev det en variant med kokos och ananas!
 
Ingredienser:
3 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
3 dl kokosgrädde (det vita, tjocka i burken)
0,5 dl strösocker
 
Ananasgelé:
2 st gelatinblad
2,5 dl ananasjuice (utspädd, smaka dig fram)
 
  1. Lägg gelatinbladen i vatten, se till att trycka ner dem ordentligt
  2. Koka upp vispgrädde, kokosmjölk och strösocker i en kastrull
  3. Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem
  4. När grädden börjar koka, tar du bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen
  5. Häll smeten i portionsglas, låt svalna lite och ställ i kylen minst 4 timmar
  6. Ananasgelé: Lägg gelatinbladen i vatten.
  7. Häll ananasjuicen i en kastrull och värm på medelvärme.
  8. Rör ner gelatinbladen och häll över den stelnade pannacottan.
  9. Låt stå i kyl minst 2-3 timmar.
  10. Dekorera med ananasbitar!
 


Copyright © Muzicmecupcake | Designed by Plumeria