Kokospannacotta med Ananasgelé
Pannacotta är en av mina absoluta favoritdesserter. Det är enkelt att göra och går att variera i oändlighet.
Idag blev det en variant med kokos och ananas!
Ingredienser:
3 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
3 dl kokosgrädde (det vita, tjocka i burken)
0,5 dl strösocker
Ananasgelé:
2 st gelatinblad
2,5 dl ananasjuice (utspädd, smaka dig fram)
- Lägg gelatinbladen i vatten, se till att trycka ner dem ordentligt
- Koka upp vispgrädde, kokosmjölk och strösocker i en kastrull
- Ta upp gelatinbladen från vattnet och krama ur dem
- När grädden börjar koka, tar du bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen
- Häll smeten i portionsglas, låt svalna lite och ställ i kylen minst 4 timmar
- Ananasgelé: Lägg gelatinbladen i vatten.
- Häll ananasjuicen i en kastrull och värm på medelvärme.
- Rör ner gelatinbladen och häll över den stelnade pannacottan.
- Låt stå i kyl minst 2-3 timmar.
- Dekorera med ananasbitar!
Postat av: Jenny
Wow det ser gott ut!
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Bland bakverk och kastruller
Jag som älskar pannacotta. Den här sparas låter gott med kokos och ananas i!!
Svar:
Lisa Johansson