Chokladcheesecake
Inte den finaste bilden, men jag kan lova att den smakar underbart ;)
- Botten:
- Krossa kexen i en matberedare eller lägg dem i en påse och slå med en brödkavel tills de blir finmalda
- Blanda i kakao och sedan smält smör. Tryck ned blandningen i en form med löstagbar kant, platta till ordentligt. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen
- Fyllning:
- Lägg philadelphia, socker & vaniljessens i en bunke och vispa samman på låg hastighet tills du får en slämt och tjock smet
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa på högre hastighet efter det sista ägget, men överarbeta inte
- Smält chokladen i ett vattenbad och vispa ned lite av philadelphiablandningen i chokladen för att jämna ut temperaturskillnaden. Vispa ner resten av philadelphiablandningen och rör till en slät smet
- Bred smeten över den kalla bottnen, grädda långt ner i ugnen, 150 grader i 40 minuter eller tills fyllningen har fått lite färg men fortfarande är lite lös i mitten (detta kommer stelna i kylen). Låt kakan svalna, täck den sedan och låt stå i kyl över natten.
Postat av: Marie
Ser smaskigt ut:)
Postat av: Sara Pierrou
Den såg nästan lite för god ut ;-) det bara vattnas i munnen.
Postat av: Anonym
Ha en bra kväll!
Postat av: Nina
Det här såg ju visst gott ut. Och jag blev hur sugen som helst. Synd att den ska stå i kyl över natten när man är så otålig som jag...
Postat av: Amy's piece of cake
Mums, så gott det här ser ut! Påskkramar till dig!
Postat av: simone
Mums va gott,är ju en choklad alcoholic så detta skulle passa perfekt
Postat av: Johanna Öberg
va fint! glad påsk:)
Postat av: Martina
De här receptet måste jag prova :)
Postat av: catharina
såg hur god ut som helst! detta måste testas :)