Minimaränger
- Sätt ugnen på ca 95 grader
- Häll upp ca en halv liter vatten i en kastrull och värm upp på spisen
- Under tiden vattnet blir varmt, häll ner äggvitorna och strösockret i en rostfri bunke
- Ställ bunken på kastrullen och sänk värmen på plattan till medel värme, vattnet ska inte stormkoka
- Vispa med en elvisp på ganska låg hastighet till en början, när smeten börjar bli helt vit så är det dags att öka till max hastighet
- Vispa i cirka 8-10 minuter, smeten ska bli seg, fluffig och glansig
- Ta sedan av skålen från värmen och ställ den på en handduk på köksbänken och vispa ytterliggare 5-10 minuter tills smeten är helt sval
- Tillsätt hushållsfärgen och vänd ner med en slickepott
- Fyll en sprits med smeten och spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper, alternativt skeda ut dom. Marängerna flyter inte ut så mycket, så det går bra att placera dom ganska tätt.
- Sätt in plåtarna i ugnen, det går bra att baka flera plåtar i taget, undvik dock att sätta den översta plåten för högt upp om man vill behålla den fina pastellfärgen. Vid högre temperaturer så kan marängerna få en ljust gul nyans.
- Baka medelstora maränger i cirka 45 minuter, lämna luckan lite på glänt under hela baktiden. Små maränger tar mellan 20-30 minuter och stora runt 60-70 minuter.
- Stäng av värmen men låt gärna marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt
- Lägg över marängerna i en lufttät burk eller påse tills det är dags att äta dom
Recept hittat hos EnBaknördsBekännelser
Postat av: MATHILDA
ÅÅ , så duktig du är !!:)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Annika
Va fina maränger :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: emme
Fin blogg :) Helt awesome :D Hur mår du just nu? :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Emmy
Vilka söta! Älskar verkligen maränger hihi :D
sv;
Vad roligt, får testa och göra dom någon gång ^^
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Ellinor - elles baksidor
Herregud vilken vacker blogg! :o Älskar färgerna du använder! :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Malin S
Söta!!
Postat av: Sara Ekman
Mums!: )