Espressocupcakes med Vit chokladfrosting
![](https://cdn3.cdnme.se/3160846/6-3/img_8390_52d542029606ee5a26cd40e9.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/3160846/6-3/img_8377_52d542efe087c3650a46b3b7.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/3160846/6-3/img_8368_52d549d52a6b22b95d5a3193.jpg)
Jag har alltid tyckt att vit chokladfrosting är gott, men lite för sött. Men i kombination med dessa espressomuffins blev den dock heeelt perfekt och ljuvligt god! Att baka cupcakesen i "kaffekopparna" i silikon, blev dessutom pricken över i:et! Visst smakar det godare om det ser vackert ut ?
Ingredienser:
120 g mjöl
120 g mjöl
180 g strösocker
40 g kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 ägg
3/4 dl mjölk
½ dl olja
½ dl varmt espressokaffe
Vispa ihop ägg, mjölk och olja lite lätt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med slickepott. Tillsätt sedan det varma kaffet lite i taget och blanda till en slät smet. Fyll formar till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen, 175grader, cirka 20 minuter.
Frosting:
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Vispa upp smöret krämigt (ett par minuter) och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
Tillsätt florsocker tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
Tillsätt florsocker tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
Postat av: Carola
Mums vad goda små söta bakverk du gör.
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Sandra
Vilka smarrigt semlor ;-) här har du en till, jag älskar verkligen semlor! Sååå gott!
Tack för din hälsn hos mig!
Kram Sandra