Nyårsdessert
Ungefär såhär såg desserten ut som jag bjöd på, på nyår :) Enda skillnaden var att chokladmoussen täcktes av kaksmulor (såg aptitligare ut, haha) och där skeden ligger låg en rad med karamelliserade päron. Enkel dessert som tog lång tid att förbereda - men det var det värt! Några av sakerna får sitt egna inlägg, men eftersom jag var värdelös på att fota denna kvällen, så kommer några recept i det här inlägget och ni får nöja er med bilden ovanför! :)
Hallonsorbet:
500 g hallon
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 st äggvitor
Koka upp hallon, vatten och socker. Ta sedan kastrullen åt sidan och låt kallna. Mixa slätt med mixerstav. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd sedan ner i hallonpurén och blanda noga. Häll i en burk med lock och frys 30 minuter. Ta sedan ut blandningen och mixa en gång till. Frys en timma.
Vaniljkräm (ligger spritsat under marängen & hallonen)
2 dl smetana
0,5 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
Vispa smetana, vaniljpulver och florsocker fluffigt. Låt stå i kyl.
Karamelliserade päron (ej på bild)
2 st päron
3/4 dl strösocker
1 ½ msk pressad citronsaft
Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar. Smält sockret blandat med citronsaften i en kastrull tills det blir gyllene. Lägg i päronen och låt koka 2-3 minuter.
f
Postat av: Julia
gott:D
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: OLIVIA
så gott!
sv: hihi ja :D
kramis♥
Postat av: Jasmine
Svar: Tack så mycket för lyckoönskningen!
Kram
Postat av: Sofia
Fin blogg :)
Svar:
Lisa Johansson