Cupcakes med molntäcke
- Placera formar i en muffinsplåt (6 stora, 12 mindre) & värm ugnen till 180 grader
- Rör ihop smör, vaniljsocker, strösocker, ägg
- Blanda mjöl & bakpulver i en skål och tillsätt sedan i smeten tillsammans med mjölken
- Vispa på låg hastighet tills alla ingrediernser är blandade
- Öka sedan hastigheten och vispa tills smeten har blivit ljusare
- Fördela smeten i formarna & släta till ytan
- Klicka i sylten & använd en sticka för att snurra ner sylten i smeten
- Grädda muffinsen såhär - 6 stora = 30 minuter, 12 mindre = 20 minuter. Lägg upp dem på ett galler och låt svalna
- Häll florsocker & vatten i en liten kastrull, rör på svag värme tills sockret har smält
- Låt sjuda utan lock & utan omrörning i cirka 5 minuter eller tills sockerlagen visar 116 grader på en sockertermometer - lagen ska kännas tjock men inte fått färg
- Dra kastrullen ifrån värmen och låt stå tills lagen inte längre bubblar
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar
- Häll i sockerlagen i äggvitorna under vispning & kör sedan på högsta fart i cirka 10 minuter
- Spritsa eller bred glasyren över muffinsen, dekorera med till exempel färgat socker