Det här med cupcakes & tillagningstider...
hur ska jag kunna veta vad kortare är??
Den här frågan har jag visserligen inte fått, men jag kan nästan
höra hur någon sitter & svär över min otydlighet i recepten. Ursäkta! Jag ska försöka göra saker lite tydligare :)
De flesta recept (både här & överallt i bakvärlden) är anpassade efter normalstora cupcakes, om det inte står något annat. Så när du väljer att göra minicupcakes istället så kortar du helt enkelt tiden med 5-10 minuter, men håller självklart koll på dina cupcakes, för det kan hända att de behöver kortare, eller längre tid ändå. Samma sak gäller med stora cupcakes, där kan du öka tiden med ungefär 5-10 minuter.
När en muffins är klar:
- så har den oftast fått lite färg
- så fjädrar den tillbaka om du trycker lätt med fingertoppen på den
- så blir provstickan (t.ex tandpetare) inte helt smetig om du trycker in den i muffinsen
Tänk på! Öppna aldrig ugnsluckan under första halvan av baktiden - temperaturen i ugnen
sjunker nämligen och jäsningsprocessen blir störd.
var köper du formar till minimuffins.. jag har skaffat en ny blogg. lägg gärna till mig på bloglovin http://www.bloglovin.com/blog/3393009/mammastartor
bra tips :) ska nog allt baka lite i helgen för jag har köpt så fina formar nu!
Ja går oftast alltid efter rådet att när den fått lite färg, funkar för mig iallafall :) väldigt fina dom där cupcaksen var på bilden!
kram
Sv, det är faktiskt jätte enkelt att starta eget.
hehe i think you are ;)
jag med från och med nu. :DD
SV: Ja, Fairly Nuts är också jättegod! :D
Var gärna med i tävlingen på min blogg, 8 stycken vinner en jumpsuit/mysdress från Suit Of Sweden! :D
SV: hehe härligt, vad händer i helgen? något nytt att baka? :)
men mig är de okej, lite halvt magsjuk typ men de funkar :)
SV: Det är bara braa, själv? :) Tack så mkt! Det är en gratis stil-mall med en egen header då. Gillar din blogg oxå, så söt :D Kraam Do