Tigerkaka
- Rör smör, socker & vaniljsocker vitt och pösigt
- Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjöl, kakao & grädde. Blanda väl
- Smöra och bröa en avlång kakform (1,5 liter) och häll 3/4 av smeten i formen
- Blanda kakaon i resten av smeten och rör om väl. Häll kakaosmeten i formen och dra lätt med en slickepott genom smeten så att kakan blir marmorerad
- Grädda kakan i 175 grader ca 60 min eller tills kakan är fast i mitten
- Låt kakan svalna några minuter och stjälp upp den på bakgaller och låt den kallna under bakduk
Postat av: anna
gott :)
Postat av: Sammy
Hej! allt bra? Var gärna med i dagenblogg!
Postat av: Trifa
Vad gott :)
Postat av: Frida
Jag får nog kryssa i alla jag. :) Känns lite som en blandning idag. :)
Jag får aldrig till tigerkaka. :(
Postat av: ♫♪ Sandra T
ser gott ut!
Postat av: Amy's piece of cake
Mmm så gott, vill ha aaa!
Postat av: Michelle MK
så gott! Måste nog slänga ihop en sockerkaka här hemma.. får kolla om vi har alla ingredienserna :)