Saffransbiskvier
Ingredienser:
250 g mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl strösocker
200g osaltat smör
2,5 dl florsocker
2 paket saffran
1 stor äggula
200 g vit choklad
Riv mandelmassa och blanda med socker och äggvita till en jämn smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar, stora som en femkrona, på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda 8-10 minuter och vänta sedan 10 minuter innan du lossar bottnarna från pappret. Låt svalna. Vispa smöret 5-10 minuter och häll i florsocker lite i taget. Tillsätt saffran och äggula. Bred krämen toppigt på bottnarna och ställ i frysen. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna lite innan du doppar biskvierna i den. Strö över lite strössel innan chokladen stelnat.
Postat av: SARA
Ser jättegoda ut! Måste absolut testa baka dem :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Jennifer - 20år & morsa
så duktig du är! såg gott ut (:
Svar:
Lisa Johansson