Nötpaj



Den här nötpajen kan vara något av det godaste jag bakat. Behöver jag säga något mer? ♥
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
3/4 dl florsocker
125 g osaltat smör, rumstemp.
50 g osaltat smör
2 ½ msk ljus sirap
1 ½ dl farinsocker
2 stora ägg
40 g valnötter
40 pekannötter
40 g skalade pistaschnötter
40 g mandelspån
40 g hasselnötter
Ugnsform 22x31cm
Värm ugnen till 175grader och klä formen med bakplåtspapper. Vispa ihop mjöl, florsocker och smör med matberedare eller knåda ihop för hand. Tryck ut degen i formen och gör en liten kant runt om så att fyllningen inte rinner ut. Grädda 20 minuter eller tills det är gyllenbrunt i kanterna. Gör fyllningen medan pajskalet gräddas. Blanda smör, sirap och farinsocker i en kastrull och låt allting smälta ihop på svag värme. Ta sedan bort kastrullen och låt blandningen svalna lite. Häll äggen i en skål och vispa dem lätt med en gaffel. Tillsätt sirapsblandningen och rör om ordenligt. Rosta pistaschnötterna och mandelspånen i en teflonpanna 2-3 minuter på medelhög värme. Skaka ofta så att de inte blir brända. Blanda sedan alla nötter i en annan skål och strö ut dem i pajskalet. Häll försiktigt över sirapsblandningen och se till att fördela blandningen jämt i skalet. Grädda 20 minuter eller tills fyllningen stelnat och blivit gyllenbrun. Låt pajen svalna och skär sedan i bitar.
Postat av: Mo
oh wooaa så många olika nötter, jag äslkar när det är "crunchy" :-)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Kristin // The Chocolate Box
Den ser verkligen god ut! Jag älskar ju allt med nötter (nästan) :D
Kul att se att du börjat blogga mer regelbundet igen förresten! :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Frida
Gud..så..gott!!!!! :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Josefine Anerland
Absolut inget för min del haha, nötallergi..
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Jess
Åh, både ser och låter hur gott som helst! :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Ellen
Mhhh! Vad gott allt du gjort ser ut!
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Ellen
Mhhh! Vad gott allt du gjort ser ut!