SpindelnätsCheesecake
Ingredienser:
Botten:
220 g digestivekex
100 g osaltat smält smör
Fyllning:
4 gelatinblad
600 g philadelphiaost
1 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk finrivet citronskal
2 dl vispgrädde
60 g mörk choklad, 70%, till dekoration
Lägg bakplåtspapper i botten av springformen. Krossa digestivekexen och häll smulorna i det smälta smöret och blanda ihop. Häll blandningen i formen och tryck ut över bottnen. Låt formen stå i kylen 30minuter så att bottnen svalnar och stelnar.
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten. Använd elvisp och vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och citronskal. Vispa grädden i en annan skål tills det bildas mjuka toppar. Häll cirka 200 gram av philadelphiaosten i en kastrull och låt den smälta på svag värme. När blandningen har blivit lite varm drar du bort kastrullen ifrån värmen och rör ner de mjuka gelatinbladen och låter dem smälta. Tillsätt resten av philadelphiaosten i kastrullen, 3 msk i taget, under omrörning. Vänd sedan försiktigt ner grädden och häll fyllningen över den kylda bottnen. Jämna till ytan.
Smält chokladen över vattenbad och låt den sedan svalna. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa cirklar ifrån mitten och utåt med jämna mellanrum över cheesecaken. Dra tunna linjer med en vass kniv eller tandpetare från den innersta till den yttersta cirkeln. Rengör kniven eller tandpetare efter varje drag. Ställ cheesecaken i kylen cirka 5-6 timmar men helst över natten.
Postat av: Veropenn
Åh hoppla här hade du en massa gott! Det blir till att gå igenom:-)
Tack för kommentar och besök på min blogg!
//V
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: Emilia Norström
Sv; Å, tack! Vad glad jag blir att du gillade det jag gör! :D
Btw, allt ser så gott ut i din blogg, man blir sötsugen av att bara se designen! :)
Svar:
Lisa Johansson
Postat av: maria at inredningsvis
WOW det ser UNDERBART gott ut:) din blogg gör att jag vill laga mat hela tiden haha.
Kolla in länken nedan...ett läckert recept jag bifogat som ingen får missa:)
Ha en härlig vecka:)
LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion
Svar:
Lisa Johansson